Odlingslådor.

Vårt växthus gillar inte snö, iaf inte i sådana mängder som kom i vintras. När snön hade smält bort såg vi att nästan hälften av rutorna hade gått sönder, så vi passade på att se det som ett tecken på att det var dags o tänka om. Det var nog dags ändå, för när jag pratade med grannen senare så sa hon att växthuset stod där när de flyttade in, för 32 år sedan, så det känns som att det gjort sitt på den här tomten iaf.

Vi satte ut en annons på blocket, o lustigt nog ringde en kille som bor bara några hundra meter bort o ville köpa det, det går för sig sa jag, så han kom med traktor o lyfte upp hela huset på en kärra o åkte iväg! Fast rutorna tog han ur innan såklart, de hade nog inte klarat sig. Men snabbt o lätt gick det, o kvar var bara ett stort hål i gräsmattan.

Eftersom vi ändå vill odla lite smått o gott så tänkte vi att vi kunde fixa till några odlingslådor o ställa på samma plats, så slipper vi vela med o så nytt gräs o sånt med, bra bra.

Sagt o gjort, jag ställde ut min såg i solskenet, tog på hörselskydd o började kapa brädor för glatta livet. Men även om frugan hjälpte till o hålla i ena änden kändes det som att vi saknade någon i vårt bygge. Arbetsledaren var ju inte på plats!

Nyvaken som hon var blev hon snabbt iförd skyddsutrustning och sattes att övervaka arbetet.Här dirigeras order ut för fullt.

Hon tröttnade dock väldigt fort på att se bräder kapas, och begärde förflyttning till annan ort.

Efter lite sågning o lite spikning o fastsättning av markduk o grejer så fick vi fram något att visa upp, ett gäng med fyrkanter.En av lådorna fanns där sen innan, den matchar inte de övriga, men det är en designrisk vi vågar ta.
Nu är allt klart för odling då! Eller? Nej... Vi behöver ju lite jord med, eller rätt mycket jord blev det visst. 3-4 kubik blir en o annan vända med skottkärran det! Som tur är behöver vi iaf inte åka o köpa jorden, utan vi tar den härifrån.

Chefen kom förbi o kollade till oss, det vore ju illa om vi maskade!


Kommentarer
Postat av: mamman

Vad duktiga niär!!

2010-05-11 @ 16:59:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0