Nya framsteg i sovrummet!

Nu är det tapeter på alla väggar, o golv o grejer tom! Inte illa...
Hela garderoben är kvar att bygga, alla lister ska målas o sågas o så, men ändå.
Nu går det iaf o bo där, får städa ur byggdammet bara så bär vi nog upp sängen där sen...

Ett st dåligt kort som vanligt! Tror jag måste gå på en fotokurs eller nåt, på hundra kort får jag ett som funkar...
Men här ser man iaf både golv o vägg.


När jag gjorde de nya väggarna så passade jag på o lägga till ett gäng med kontakter där. Det fanns bara ett enda i hela rummet innan. O det var dessutom ojordat o utan petskydd, inte bra. Så det blir några av dessa, eljo renova, som får pryda rummet.


Varde ljus.

häromdan var vi ute hos min farmor. Alla som känner henne måste väl hålla med om att hon är lite "småpysslig", det finns knappast något man kan göra själv som inte hon gjort.

En av sakerna hon brukar göra är att stöpa ljus, och lagom till jul förra året fick vi ett gäng. Väldigt fina prylar, o brann fint gjorde de med! Så jag frågade om inte vi kunde få vara med nästa gång, o det fick vi såklart.
Jag fick prova på detta en gång i skolan när jag var liten, då stod lärarna som hökar över oss små barn o kontrollerade så att vi tog rätt ljus rätt antal gånger med tillräckligt med tid emellan och att vi inte lekte med ljusen. Farmor var en minst lika hård kontrollant! Men det kanske är det som krävs för o få så fina ljus, för fina blev dem!

Så här taniga var de när vi började iaf, bara en veke med en mutter fastskruvad som tyngd.Här står farmor o övervakar. Hela vardagsrummet var inplastat, för lite spill blir det hur noggrann man än är.Efter exakt 38 vändor, jodå, även den siffran är noga framtestad genom åren, så inget slarv med den! Så är vi klara med doppningen.

Se så stora o fina de blev! Det syns inte på mina dåliga kort, men årets upplaga blev extra fina enligt domarna! Riktigt fin matt vit färg och väldigt fina mönster i ljusen. Jag tror ju självklart att det var på grund av min erfarenhet som gammal ljusstöpare, men min teori mötte konstigt nog motstånd.Fin flicka med fina ljus.
Ljusen blev jättebra och många och roligt hade vi! Så förhoppningsvis blir vi inbjudna till nästa års event med!

Tapetsering

Äntligen har våra väggar fått en annan färg än spackelvitt, iaf några väggar! Vi hade väl hoppats på att få klart allting, men Thea tyckte vi var tråkiga så det var ju bara till o gilla läget.

Alkovdelen blev klar iaf, o resten var utan mönsterpassning, så det ska väl inte ta så lång tid tycker man.

Såhär ser det ut nu efter dagens insats, bara resten kvar som vanligt... :)
Trädfällning

Igår fick jag besök av en jobbarkompis som lovat o hjälpa mig ta ner några gamla björkar innan de kom ner av sig själva.
På bara tre timmar fick han både fällt dem och kapat upp dem, fantastiskt hur snabbt det går när folk vet vad de gör...

Det blev en enorm skillnad när träden försvann tyckte jag, även om de kanske inte dolde nån utsikt så ser det väldigt annorlunda ut nu.

O annorlunda ser det även ut på tomten för tillfället.

Nu ska allting bara kapas upp till ved o staplas för tork. Det är ingen som är rastlös o sugen på o ha nåt o göra va? Isåfall är det bara o komma o hälsa på!

RSS 2.0