Första delen i trädgårdens förvandling, förödelse.

Vi hade en portal  som entre på ett ställe, men det var inget vi ville ha kvar ändå o då vi ska ha en häck just där fick den ju ändå flyttas på. Betongfundamenten låg tyvärr lite väl högt, så jag var tvungen o flytta bort dem.
Efter nån timme med spett o spade hade jag inte lyckats med mer än o konstatera att de var rejält fastsatta.
Men av en händelse kom grannen förbipluttrande med en liten hjullastare o frågade om jag kanske ville ha ett handtag?
 
 
Mycket trevligt... Jag tackar så ödmjukast!
 
Vi har även fått dränerat om, det gick väldigt snabbt o lätt, vi hade väldig tur med väder o allt, så det var ju fint!
O det blev faktiskt inte så stora skador på gräsmattan heller, men det är ju klart att det finns spår av jobbet ändå, så trädgården just nu är inte direkt något trevligt ställe, vi får fixa det till våren!
 

Aktiviteter i garaget.

Nu är det bara lite fix o trix kvar innan man kan kalla garaget helt färdigt, om det nu nånsin kommer o ske...
Så då blir det ju såklart till o använda det till lite annat än byggyta, o det första blev lite det det som det är till för, mekande. Kopplingen rasade på saaben, så det var bara till o städa fram lite golv o tuta in bilskrället.
 
 
Har även byggt lite mer förvaring, det blev ett gäng med plåtlådor som kom på plats o en däckhylla, dock inte helt klar än, måste fixa lite plåt så jag får till ett skåp underst.
 
 
Små pryllådor.
 
 
Chefsmekanikern kollar svetfogar o hållbarhet, fick på gränsen till godkänt. Ska bli ett skåp där hon står.
 
När sen kräftsäsongen närmade sig blev det till o städa o röja. O städa o röja o städa o röja. Men efter mycket slit o släp så...
 
 
Så blev det såhär rent o fint o garaget!
Å vad bra tyckte jag, vad mycket plats jag har här nu, o bilarna får ju plats o allt!
 
 
Tji fick jag, källaren skulle tömmas på skit... Tittar man noga kan man se en liten skvätt av däckhyllan längst in!

Fancy design-trädgård!

Vi har absolut ingen aning om hur vi ska fixa till trädgården, det är ju rätt mycket yta o klura över, så vi kände att det var ett lite väl stort projekt för oss, hade vart fint med lite tips o ideer av nån som har bättre koll! Vi hittade en sådan...
 
En kille med koll kom o hälsade på, frågade vad vi ville ha o vad vi tänkt oss med trädgården, tjötade lite allmänt, sen mätte han upp allting, o åkte hem o började rita.
 
Några veckor senare kom han tillbaks med sin ide o några skisser, det blev riktigt intressant, det märktes att han verkligen tänkt igenom varenda växt.
 
 
Såhär ungefär är det tänkt att se ut från infarten.
 
 
O här en översikt över hela trädgården. Kanske lite svårt o få koll på av en bild såhär, men när han gick igenom allting o förklarade vad det var o så så kändes det riktigt bra iaf!
Så nu har vi en plan att arbeta emot iaf, sen får vi väl se hur lång tid det kommer o ta innan allt är klart, men det är en helt annan sak.
 
Såg att jag missade o länka till honom, han var så proffsig o billig att jag gärna gör lite reklam för honom, han rekommenderas varmt!
Väl värd att överväga.

RSS 2.0