Inga grusade planer här inte!

Häromdagen kom det makadam till vårt hål, många kubik till o med!

Som tur var hade jag pratat med grannen som just köpt sig en traktor o leka lite med, så han kom förbi o skyfflade ut det hela åt mig, snabbt o smidigt gick det!

 

Så nu är det bara till o plana ut det hela, o det får jag tyvärr göra med skyffel o kratta, tungt tungt... Jag tog ett par timmar med krattan i förrgår, det känns rätt så bra nu kan man säga. Men nu är jag ledig från jobbet iaf, så man ska väl förhoppningsvis hinna få jämnat ut det snart.

 

Sån här fin utsikt har vi från vårt sovrum just nu! Tur att det är under förändring...

 


Vi tar oss uppåt här i världen!

En våning iaf. Nu har vi äntligen kommit såpass att vi kan flytta in i vårt tänkta sovrum, det tog bara ett par år. Tur man kan använda sig av arga snickaren som referens när folk säger att det tar lite tid det här.

Självklart är ju inte allting klart, men det hade väl vart lite väl lyxigt?

 

Såhär ser det iaf ut nu, med sängen på plats. Misstänker att det kommer rätt mycket mer pyssel o lullull vad det lider, och det är väl precis så som det ska vara!

 

 

 

Ju sötare prinsessa man är, ju större säng ska man ha, eller hur var det nu?


Mycket lera blir det...

När jag kom hem från jobbet idag så hade jag lite mindre gräs än tidigare, istället hade jag fått ett stort hål.

Här har det grävts hela dagen, o se så fint det blev!

 

 

Här är även alla rör för dränering, dagvatten o avlopp utlagda på prov, ska fixa de sista skarvarna imorn o plocka ihop allting innan vi fyller upp det hela igen.

Nu känns det som att det är på gång det här!


Inga brännskador här inte.

Jag brukar kika på blocket.se lite då o då, eller ja, rätt ofta faktiskt.

 

Idag fick jag syn på ett kaminskydd för en billig penning, o inte så långt bort heller, så jag tog med mig Théa på en liten biltur och åkte o hämtade det.

Medans frugan joggade runt på vårruset så barnsäkrade jag vår öppna spis, o titta så fint det blev!

 


Odlingslådor.

Vårt växthus gillar inte snö, iaf inte i sådana mängder som kom i vintras. När snön hade smält bort såg vi att nästan hälften av rutorna hade gått sönder, så vi passade på att se det som ett tecken på att det var dags o tänka om. Det var nog dags ändå, för när jag pratade med grannen senare så sa hon att växthuset stod där när de flyttade in, för 32 år sedan, så det känns som att det gjort sitt på den här tomten iaf.

Vi satte ut en annons på blocket, o lustigt nog ringde en kille som bor bara några hundra meter bort o ville köpa det, det går för sig sa jag, så han kom med traktor o lyfte upp hela huset på en kärra o åkte iväg! Fast rutorna tog han ur innan såklart, de hade nog inte klarat sig. Men snabbt o lätt gick det, o kvar var bara ett stort hål i gräsmattan.

Eftersom vi ändå vill odla lite smått o gott så tänkte vi att vi kunde fixa till några odlingslådor o ställa på samma plats, så slipper vi vela med o så nytt gräs o sånt med, bra bra.

Sagt o gjort, jag ställde ut min såg i solskenet, tog på hörselskydd o började kapa brädor för glatta livet. Men även om frugan hjälpte till o hålla i ena änden kändes det som att vi saknade någon i vårt bygge. Arbetsledaren var ju inte på plats!

Nyvaken som hon var blev hon snabbt iförd skyddsutrustning och sattes att övervaka arbetet.Här dirigeras order ut för fullt.

Hon tröttnade dock väldigt fort på att se bräder kapas, och begärde förflyttning till annan ort.

Efter lite sågning o lite spikning o fastsättning av markduk o grejer så fick vi fram något att visa upp, ett gäng med fyrkanter.En av lådorna fanns där sen innan, den matchar inte de övriga, men det är en designrisk vi vågar ta.
Nu är allt klart för odling då! Eller? Nej... Vi behöver ju lite jord med, eller rätt mycket jord blev det visst. 3-4 kubik blir en o annan vända med skottkärran det! Som tur är behöver vi iaf inte åka o köpa jorden, utan vi tar den härifrån.

Chefen kom förbi o kollade till oss, det vore ju illa om vi maskade!


Mossmatta?

Ja det är vad vi har iaf, men i år tänkte vi prova på något nytt! Gräs... Det låter det!

Svärfar hade en mossrivare att låna oss, så vi gick loss på mattan o rev mossa så det stod härliga till!
Det blev en del det. Vart gör man av allt det då?
Tydligen ska mossa vara bra som ogräsdödare och ogräs har vi gott om, bland annat i en s k häck mot ängen bredvid oss. Så vi la ut all mossa över häcken, vi får väl se om det hjälper, kan inte bli sämre iaf. Om inte annat så blev det ett bra ställe o mossan på.

Såhär ser det iaf ut när man kört en stund, syns rätt så tydligt vart man varit.Vi tänkte nöja oss med o riva framsidan i år o se om det blir någon förändring, det är där det är mest mossa med så.

Efter mossattacken tänkte jag klippa till gräset med när jag ändå höll på, så kunde man gödsla sen med o sätta sig o titta på när gräset växte.
Men icke då.

Punktering på gräsklipparen.
Jaja, det går ju o fixa lätt tänkte jag, men kanske bäst o provstarta den ändå o se så allt annat är iordning!
Batteriet hade jag laddat, så det funkade iaf, men inte så mycket som ett hostande ur motorn.
Skumt tänkte jag o tog ur tändstiftet, helt torrt, skumt tänkte jag igen.
När jag tog av bränsleslangen så nästan smulade den sönder sig i handen på mig, så jag hoppas det räcker med en ny slang, o däck då. Men det återstår o se.

Gräset växer iaf, så jag hoppas snart ha igång den gamle harven!

Skärpning!

Ojojoj, nu var det allt bra längesen jag fick till en uppdatering här, ber om ursäkt för detta.

Men efter en såhär lång paus måste det väl ändå ha hänt en hel del då antar jag? Jodå, klart det har.
Jag tänkte sammanfatta allt mitt slit med en bild, så varsågoda.Tada!
Lite nerstuckna pinnar i gräsmattan! Inte illa! I övrigt har jag bara legat o slöat framför tvn.
Nejdå, riktigt så illa är det faktiskt inte!

O vad pinnarna är till? Jo det är riktlinjer för grävmaskinen, det skall nämligen bli ett stort fint hål just här! O det hålet skall fyllas upp med ett st garage, äntligen ska min lilla koja få sig ett eget hem! Ett stort fint dubbelgarage skall det bli.

Men pinnarna är tyvärr allt som finns av garaget för tillfället, så för att dryga ut inlägget en bit får jag ju berätta att Théa har fått sig en gunga, hon är väldigt förtjust i den, hon skrattar hysteriskt varenda gång.


RSS 2.0